Pavo E'lyte

Pavo E'lyte

79301
Slut i Lager
835,00 kr
Inkl. moms

Pavo E'lyte, 3kg.

Beställningsvara!

 

PAVO E'lyte är ett elektrolyttillskott som innehåller alla nödvändiga kroppsmineraler i rätt förhållande till varandra då förhållandena är särskilt viktiga för korrekt påfyllning. 

Pavo E'lyte innehåller extra magnesium, eftersom hästar förlorar även denna mineral när den svettas. Vikten av magnesium i kroppsprocessen ska inte underskattas. 

Pavo E'lyte innehåller inte vete, och är därför lämplig även för glutenkänsliga hästar.

Elektrolyter är ett livsviktigt tillskott för hästar i hård träning. 

När en häst svettas förlorar den inte bara vätska, utan också kroppsmineraler som natrium, kalium, klor, kalcium och magnesium. Dessa substanser kallas för elektrolyter och spelar en avgörande roll för musklernas metabolism. Om förlorade elektrolyter inte återförs till musklerna så kommer uthålligheten att försämras. Vid kraftig brist kan uttorkning och kolik uppstå. Om en häst inte klarar av att utföra en särskild uppgift på grund av kraftlöshet, eller känns håglös så kan det bli nödvändigt att fylla på med elektrolyter.

En häst svettas inte bara på sommaren när det är varmt. Vintertid, efter hög-intensiv träning eller tävling, kan det också vara nödvändigt att fylla på elektrolyter. När hästarna är rakade, vilket gör att svetten torkar snabbare, kan det verka som att de inte svettats så mycket men försäkra dig om att dessa hästar får i sig tillräckligt med elektrolyter. Håglöshet är ett tydligt tecken på uttorkning.

No reviews
Produkt tillagd på önskelista
Product added to compare.

Vår webbplats använder kakor. Genom fortsatt användning eller stängning av rutan godkänner ni det.