Vimital MSM - 500gr

Vimital MSM - 500gr

86065
I lager
259,00 kr
Inkl. moms

Trikem, Vimital MSM, 500 gram.

 

Vimital MSM är ett fodertillskott fyllt med Metylsulfonylmetan (MSM) som är ett viktigt essentiellt ämne för uppbyggnad av brosk, senor, bindvävnad, muskler, skelett och päls. 

MSM är ett naturligt svavelbaserat essentiellt ämne som endast går att hitta i färsk gröda. Grunden av ämnet skapas i haven där det frigörs i en form av gas som stiger upp i atmosfären. Med hjälp av ozon och UV-ljus omvandlas det till DMSO2 (MSM) och faller därefter ner med regnvattnet och berikar grödorna. 

MSM har en avsevärt viktig funktion i cellbildningen i hela kroppen och behövs i uppbyggnaden av bland annat brosk,senor, bindväv, muskler, skelett och päls. Det är också en viktig byggsten för kroppens produktion av aminosyror, protein, enzymer och hormoner. Organiskt svavel finns i varje cell i kroppen, med andra ord är det den viktigaste komponenten för en välfungerande kropp. 

Tecken på brist på MSM är bland annat att hästen mycket lättare får mjölksyra och presterar sämre. Uthålligheten blir inte lika stark, musklernas återhämtningstid blir längre och hästen kan uppfattas stelare än vanligt och mer ovillig till arbete. 

Rekommenderad giva:
Häst (550kg): 30ml/dag 

Övriga i propotion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift. 

5 objekt
No reviews
Produkt tillagd på önskelista
Product added to compare.

Vår webbplats använder kakor. Genom fortsatt användning eller stängning av rutan godkänner ni det.