Biofarmab Jointbuilder - 450 g

Biofarmab Jointbuilder - 450 g

601568
I lager
699,00 kr
Inkl. moms

Biofarmab Jointbuilder, 450gram. 

 

Biofarmab JointBuilder 

  • Innehåller näringsämnen som hjälper och stödjer de viktigaste byggstenarna i bindväven samt påskyndar muskelåterhämtning. 
  • Speciellt lämpligt för aktiva hästar, äldre hästar, samt hästar som utsätts för hård ansträngning 
  • Glukosamin med hög biologisk upptagningsförmåga
  • Fri från socker 
  • 0 timmars tävlingskarens

Glukosamin är en kroppsegen substans som utgör en viktig komponent i bildandet av senor, leder och brosk. Med stigande ålder eller vid hård träning minskar kroppens egna förmåga att tillverka tillräckliga mängder glukosamin. 
Tillsatsen av mangan hjälper till vid uppbyggandet av brosk. Vi har även tillsatt metionin, en lättupptaglig källa till svavel som också är nödvändig för broskuppbyggnad. 
Inulinet som ingår är en metabolisk kostfiber (prebiotika) som bidrar till en hälsosam tarmflora med goda förutsättningar för ett bra upptag i tarmen. 

1/3 av däggdjurs protein utgörs av Kollagen som är byggmaterial i sk stödjevävnad som ligament, senor, skelett och tänder. Studier visar att hydrolyserad kollagen tas upp i tarmen och medverkar i nybildning av bl.a. senor och brosk. 

Hyaluronsyra (HA) förekommer naturligt i höga koncentartioner i bl.a. ledbrosk och ledvätska hos djur och människor där den har en viktig smörjande och stötdämpande effekt. Vid ökad belastning, som hård träning eller hos äldre hästar kan mängden HA minska och ledvätskan tunnas då ut. Då viskositeten minskar, förlorar ledvätskan sin skyddande och stötdämpande funktion. Viskositeten ökar igen vid vila men om återhämtningstiden blir för kort belastas leden vid nästa träningstillfälle och träningen kan då orsaka skada. 

HA tillsätts för att återställa den tjockflytande, skyddande konsistensen på ledvätskan och leden skyddas. Storleken på hyaluronsyra-molekylen styr effekten i leden, ju större molekyl desto bättre. Hyaluronsyra-molekylen i Jointbuilder hålle mycket hög kvalitet och har en storlek på 1 300 000Da vilket är en mycket stor molekyl. 
Daglig tillförsel av hyaluronsyra i fodret till tävlingshästar har visat sig ha positiva effekter för att bibehålla en normal ledfunktion. 

Ledbroskets viktiga funktion är att fördela och utjämna det tryck som uppstår vid belastning. Kondroitinsulfat är en naturligt förekommande molekyl i ledbrosket, som gör at brosket verkar stötdämpande. Normalt sker en långsam omsättning av ledbrosket. För den uppbyggande processen behövs byggstenar som till exempel kondroitinsulfat. 
Naturlig förekomst av kondroitinsulfat minskar med stigande ålder och vid ledskada. Då hästen tränas och tävlas hårt, ökar omsättningen av broskvävnaden. När ett tillskott av kondroitinsulfat ges i fodret bildas ett överskott av byggstenar och broskbildningen stimuleras. 

Tillsatsen av mangan hjälper till vid uppbyggnadet av brosk. 

JointBuilder innehåller MSM, organiskt svavel. 
Hästens främsta källa till MSM är gräs, MSM-halten minskar betydligt när gräset torkas till hö och är i princip obefintligt i hösilage. En häst som går ute på gräs några timmar om dagen och fodras med hösilage får därför i sig väldigt lite MSM. Behovet ökar dessutom ju mer hästen används och ju äldre hästen blir. För hästar suns MSM-användning på bl.a. musklernas återhämtning efter hårt arbete och på deras smidighet och rörlighet. 

1 Produkt
No reviews
Produkt tillagd på önskelista
Product added to compare.

Vår webbplats använder kakor. Genom fortsatt användning eller stängning av rutan godkänner ni det.