Biofarmab FosforBalans - 2Kg

Biofarmab FosforBalans - 2Kg

2103031356552
I lager
449,00 kr
Inkl. moms

Biofarmab, Fosfor Balans, 2Kg. 

 

Biofarmab Fosfor Balans är ett fosfortillskott till hästar vars foderstat inte räcker till hästens behov. 

En medelstor häst består av ca 4kg fosfor, varav 80% återfinns i skelett och tänder. Det huvudsakliga upptaget av fosfor sker i grovtarmen och tas upp i form av fosfat. Tillsammans med kalcium är fosfor det mineral som hästen har störst behov av. De påverkar också varandra starkt.

Ett olämpligt förhållande dem emellan (den så kallade Ca/P-kvoten) kan ge lika negativ effekt som en brist. Förhållandet bör ligga mellan 1,2 och 1,8 i den totala foderstaten. För en växande häst bör kvoten ligga i den övre delen av intervallen medan den för en tränande, vuxen häst kan ligga i den nedre delen. En relativt stor del av fosforn ingår även i energiomsättningen i kroppen.

Det pågår en ständig transport av fosfor in och ut ur skelettet, vid för låg tillförsel fungerar skelettet som en reserv. På detta sätt kan en vuxen häst klara av en tillfällig brist utan symptom men om bristen är långvarig, försvagas skelettet. Hos den växande hästen kan dock en tillfällig brist störa skelettutvecklingen.

Använd Fosforbalans för att effektivt balansera din hästs behov! En underhållsgiva ska täcka det som hästen förlorar i ämnesomsättningen. Exempelvis förlorar en häst ca 1g fosfor per 100kg kroppsvikt via träck och urin. Vid träning ökar behovet av fosfor något.

Rekommenderad giva:
1-3 mått/dag beroende på foderstatens fosforinnehåll. 

1dosmått = 10g ger 2,5g fosfor och 1,8g natrium. 

1 Produkt
No reviews
Produkt tillagd på önskelista
Product added to compare.

Vår webbplats använder kakor. Genom fortsatt användning eller stängning av rutan godkänner ni det.