PAVO E'lyte

PAVO E'lyte

79301
I lager
492,00 kr
Inkl. moms

PAVO E'lyte, 3Kg.

 

Pavo E´Lyte är en komplett mix av elektrolyter för påfyllning av mineraler efter svettning. ✓För ansträngande prestationer ✓Med natrium, kalium, magnesium och klor

När en häst svettas, förlorar den inte bara vätska, utan också kroppsmineraler som natrium, kalium, klor, kalcium och magnesium. Dessa substanser spelar en avgörande roll för musklernas metabolism och kallas elektrolyter. Om förlorade elektrolyter inte återförs till musklerna, kommer uthålligheten att försämras. Vid kraftig brist kan uttorkning och kolik uppstå. Om en häst inte klarar av att utföra en särskild uppgift på grund av kraftlöshet, eller känns håglös, kan det bli nödvändigt att fylla på med elektrolyter.

Pavo E´lyte är ett elektrolyt tillskott och innehåller alla nödvändiga kropps mineraler i rätt inbördes förhållanden. Särskilt förhållandena är viktiga för en riktig påfyllning. Pavo E´lyte innehåller extra magnesium, eftersom en häst förlorar denna mineral också när den svettas och vikten av magnesium i kropps processen ska inte underskattas. Många andra elektrolyter innehåller inget magnesium, eller knappt minimum av denna substans. Produkten innehåller inte vete, och är därför lämplig även för gluten-fri diet.

En häst svettas inte bara på sommaren när det är varmt. Vintertid, efter en hög-intensiv träning eller tävling, kan det också bli nödvändigt att fylla på elektrolyter. När hästarna är rakade, vilket gör att svetten torkar snabbare, kan det verka som att de inte svettats så mycket. Försäkra dig om att dessa hästar får tillräckligt med elektrolyter. Håglöshet är ett viktigt tecken på uttorkning.

Egenskaper 

  • Pågfyllning av kroppsmineraler efter svettning 
  • För optimal uthållighet och ork 
  • För högintensiv sportprestationer

Användning

  • För alla hästar som utsätts för fysisk ansträngning 
  • För hästar som svettas
5 objekt
2021-06-15
No reviews
Produkt tillagd på önskelista
Product added to compare.

Vår webbplats använder kakor. Genom fortsatt användning eller stängning av rutan godkänner ni det.