Svenska Foder Havrekross

Svenska Foder Havrekross

83028
I lager
159,00 kr
Inkl. moms

Svenska Foder Havrekross, 13kg

 

Havre är ett smakligt spannmålsslag som passar till alla djurslag.

Havrens protein har en bra aminosyraprofil, med bland annat ett högt lysininnehåll. Innehållet av fett är högt och havren har också en gynnsam fibersammansättning som kan ha positiva effekt på tarmhälsan, inte minst hos unga djur. Havre är det av våra vanliga spannmålsslag som innehåller minst stärkelse.

Det kombinerat med ett högt innehåll av fiber ger en skonsam råvara, men med ett lägre energinnehåll jämfört med exempelvis korn och vete. Oftast är det just havrens låga energikoncentration som begränsar användningen till högproducerande djur. När man fodrar med enskilda råvaror måste foderstaten kompletteras med extra vitaminer och mineraler, oavsett djurslag. Ibland behövs också extra protein.

Krossad havre har en begränsad hållbarhet eftersom havren är rik på fett som kan härskna när den kommer i kontakt med luften. Stärkelsen i havre har en hög tillgänglighet för hästen och är därför ett utmärkt fodermedel till häst. Krossad havre är ett bra alternativ till hästar som har problem med tänderna.

En vanlig giva till en vuxen häst är 0,5-3 kg per dag.

79 objekt
No reviews
Produkt tillagd på önskelista
Product added to compare.

Vår webbplats använder kakor. Genom fortsatt användning eller stängning av rutan godkänner ni det.