Fabriken - Stigtomta kvarn

Fabriken

Stigtomta Kvarn har funnits sedan 1922 och nuvarande ägare Andreas Edvinsson tog över driften 2005. Släkten Edvinsson har sedan Farfar Edvin haft en del i det svenska lantbruket eller foderindustrin. Farfar drev ett mellanstort lantbruk med hönor, får, hästar, kor och grisar. Självklart fanns det också hund och katt. Pappa Lennart jobbade tidigt inom den svenska foderindustrin och blev snabbt en de allra främsta påhejarna av det privata lantbruket och under slutet av 1980 talet, som ett alternativ till Lantmännen, skapade han Svenska Foder. Pappa Lennart har sedan dess varit delägare och drivit Teknosan och Agrivit A/S. Båda företagen tillverkar och säljer premixer och tillskott till det Nordiska lantbruket och foderindustrin.

Andreas Edvinsson startade Agrivit AB med hästfodret Mustang under 2003 och efter stora framgångar behövde Andreas en egen fabrik att tillverka sitt foder i. Under 2005 köpte han Stigtomta Kvarn från familjen Granath. Det tog ett nästan ett år att fylla den nybyggda kvarnen med framförallt maskiner och blandare för muslifoder till häst. Under tiden hann både Svenska Foder, Granngården och Finska Foder bli intresserade och ville att Stigtomta Kvarn skulle tillverka deras muslifoder. Så blev det och idag är Stigtomta Kvarn Nordens största tillverkare av muslifoder till häst.

2011 sålde Agrivit AB mustangfodret till RS Produkter och Andreas förvärvade Agrivit A/S i Norge samt tog det första steget mot öppnandet av butiken i Nyköping. 2012 stod den färdig och nu är ni varmt välkomna till oss och prata hund, katt, häst och smådjursfoder, eller så varför inte titta in på vårt sortiment av stolp och stängsel eller andra tillbehör. Har ni inte möjligheten finns vi alltid på telefon eller mejl om ni behöver rådgivning inom foder och tillbehör.